Grilovanie na drevenom ohnisku: Prepadnite kúzlu prírody a autentickej chuti
Grilovanie je obľúbenou letnou aktivitou, ktorá spája ľudí a prináša radosť z dobrého jedla. Keď si predstavíte grilovanie, pravdepodobne vás napadne klasický plynový alebo elektrický gril. Ale čo grilovanie na dreve? Táto tradičná metóda prináša unikátny zážitok z grilovania.
Aké sú výhody grilovania na dreve?
- Autentická chuťgrilovanie na drevenom ohnisku či grile prináša nezameniteľnú a autentickú chuť jedál. Drevo poskytuje špecifickú arómu, ktorá sa prenáša na potraviny a dáva im prirodzenú chuť a vôňu. Pocit, keď sedíte vonku pri ohni a zároveň si užívate výborné jedlo je jednoducho neprekonateľný.
- Variabilita chutívedeli ste, že pálením rôzneho typu dreva docielite rôzne chute? Každý druh dreva dodá jedlu svoj unikátny charakter. Napríklad javorové drevo dodá jedlu sladkú a jemnú chuť, zatiaľ čo olivové drevo dodá pikantnú a ľahko ovocnú chuť.
- Ekologický prístupgrilovanie na drevenom ohnisku je šetrné k životnému prostrediu. Drevo je obnoviteľný zdroj energie, zatiaľ čo plyn a elektrina sú spojené s využívaním fosílnych palív. Používanie dreva teda znižuje uhlíkovú stopu a prispieva k ochrane životného prostredia.
Ako ohnisko si môžete vybrať
Zabavte sa na grilovačke s priateľmi
Kroket
Hlavne nezabudnite na kroket! Klasická záhradná hra, ktorá vás dostane. Rozložte kroketovú dráhu, rozdeľte sa do tímov a pustite sa do toho.
Cieľom hry je údery kladiva do gule prejsť v správnom poradí všetky bránky a trafiť cieľový kolík. Okrem toho, že si to užijete, tak sa aj poriadne vybláznite.
Badminton
Bedminton je hra, ktorú poznáme asi všetci. Je to ľahká športová aktivita, ktorá sa dá hrať úplne všade. Stačí vám len loptička a raketa.
Pokiaľ chcete do hry pridať trochu adrenalínu, roztiahnite sieť, rozdeľte sa na dva tímy a zorganizujte si na záhrade vlastný bedmintonový turnaj.
Kúpanie v bazéne
A teraz k najdôležitejšiemu ? bazén! Bez toho by to nebolo leto. Skočte sa do vody a užite si ten pravý relax, napríklad na lehátku.
V bazéne sa môžete hrať rôzne vodné hry, alebo len tak relaxovať.
TIP PRE VÁS!
Grilovaný steak s chimichurri omáčkou
- V mise zmiešajte 1 šálku čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 3 strúčiky cesnaku nasekanej najemno, ¼ šálky červeného vínneho octu, ¼ šálky olivového oleja, 1 lyžicu čerstvej citrónovej šťavy a 1 lyžičku mletej rasce. Mix dochuťte soľou a korením. Teraz máte pripravenú chimichurri omáčku.
- Steaky osoľte a okoreňte z oboch strán a grilujte na predhriatom grile podľa preferovaného stupňa prepečenia. Každý hotový steak potrite chimichurri omáčkou. Podávajte s pečenými zemiakmi alebo čerstvým šalátkom.
Dobrú chuť 🙂