Nadýchané proteínové medovníčky
Medovníčky sú neoddeliteľnou súčasťou Vianoc. Sú vláčne, tuhé, malé, veľké - všetky ale majú nezameniteľnú chuť. Aj keď sú tradičné medovníčky výborné, nie sú príliš láskavé k našej váhe. Skúste tento rok ochutnať zdravší variant medovníčkov bohatých na proteíny.
Pripravili sme pre vás jednoduchý recept, vďaka ktorému si môžeme pochutiť si na medovníčkoch bez výčitiek.
Čo budete potrebovať?
Ako pripraviť polevu?
Ako na to:
Zmiešame suché suroviny na cesto a potom mokré suroviny. Všetko spojíme a spracujeme do hladkého cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Potom vyvaľkáme cesto na 2-3 mm hrubý plát. Ak chcete perníčky mäkšie, môžete cesto nechať hrubšie. Vykrojíme požadované tvary a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 150°C cca 10 minút.
Bielkovú polevu vytvoríme rozmixovaním bielka so sladidlom, pridáme citrónovú šťavu a škrob. Konzistencia polevy by mala byť tuhá, aby sa s ňou jednoducho zdobilo.